top of page
  • Forfatters billedeMie Hald

Arvingen: Mit WIP (Work In Progress)

Opdateret: 2. maj 2021

Mit "nyeste" projekt er en episk fantasy-trilogi med elementer af dark fantasy og en ordentlig spandfuld LGBTQ+. De, der har fulgt mig siden mine dage på Movellas, vil kunne genkende serien, nu navngivet Arvingen, som den historie, der før hed Udvalgt.

Fantasy til unge og nye voksne

Arvingen foregår i den fiktive verden Salim’Da, og første bog, Ulvens Hyl, tager primært sted i kongeriget Aloria. Her er den unge kronprins Caden d. III vokset op til at blive en selvoptaget og ensom mand, der ikke er spor forberedt på at overtage sin fars trone. Men da en fremmed grevinde dukker op med sin søn, er det ikke kun prinsens stilling ved hoffet, der trues. Mens Caden drages mod grevindesønnen, bliver han nødt til at lære at åbne op, hvis det ikke kun er tronen, han skal stå til at miste.


De primære konflikter i Ulvens Hyl omhandler Cadens kamp mod grevinden, Aislin, og hvordan hun indsmigrer sig blandt de andre hoffolk. Som den eneste arving er Caden en vigtig brik i monarkiets spil, men siden han som ganske lille mistede sin mor, har hans far givet ham den kolde skulder.


Aislins søn, Luan, spiller en væsentlig rolle, og sammen med nogle farverige karakterer (blandt andet mine beta-læseres favorit, den kække kropige-blevet-ridder Marina) får han åbnet Cadens øjne for, hvad der egentlig foregår, og hvad der står på spil.


Arvingen er skrevet til ældre teenagere og (primært nye/unge) voksne. Caden er i den første bog lige på trapperne af sit 18. år og er bogens yngste karakter. Bøgerne er planlagt til at forløbe over ca. 8-9 år og vil slutte, når Caden er sidst i sine 20’ere. Det tillader andre karakterer at bevæge sig ind i 30’erne, og størstedelen af karaktererne er således langt over de 16 år, der er typisk for ungdomslitteraturens hovedpersoner.


Seksualitet og mental sundhed

(Milde spoilers i første afsnit)


LGBTQ+ spiller en stor rolle i Arvingen. Selvom homoseksualitet (og alle andre ikke-heteronormative identiteter) ikke er et tabu i Aloria, er han den eneste arving til tronen, og for at undgå krig eller konflikter mellem tempel, stat og folk, er han nødt til at fremskaffe den næste i rækken. Han er derfor forlovet med en frøken, han aldrig har mødt – en stor ubelejlighed, da Caden er homoseksuel. Som han opdager sin identitet, kommer han til at slås med, om han skal gøre sin pligt og gifte sig med en kvinde, eller om han skal følge sit hjerte og lade monarkiet falde omkring sig.


Mental velfærd (og mangel deraf) er en kæmpe del af hele trilogien. Luan har ikke levet det bedste liv – han er på mange måder blevet nedværdiget og slået ned, og depression, angst og PTSD vejer på ham som historien skrider frem.


Det er grænseoverskridende at sende sådanne ting ud i verden, for meget i Arvingen er baseret på aspekter af mig selv – selvfølgelig ganget op for dramatikkens skyld. Jeg er selv aseksuel og med garanti ikke hetero-romantisk, og de, der følger mig især på Instagram ved, at jeg er meget åben om, at mit mentale helbred er noget svingende og ikke altid det bedste… Så jeg håber, I vil tage godt imod det, når jeg krænger mit hjerte ud!


En lang vej

Arvingen har været lang tid undervejs. Idéen blev klækket i august 2013 og er siden blevet omskrevet 6 gange - nu, d. 15-03-2021, er jeg i gang med de sidste små tweaks og rettelser, før den er helt færdig.


På nuværende tidspunkt er der ikke et forlag tilknyttet, men der er flere måder at følge med, hvis man er interesseret: Herunder er der links til både Facebook og Instagram, hvor der bliver delt fine billeder og indblik i det daglige forfatterliv, men man kan jo også bare tilmelde sig nyhedsbrevet!


Billedet i dette blogindlæg er lavet af Snow124 på Instagram.

52 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

2 bình luận


pernilleskb
16 thg 3, 2021

Ihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.


jeg er så spændt. 😱😱😱

Thích
Mie Hald
Mie Hald
16 thg 3, 2021
Phản hồi lại

Hihi, så er vi to! 💜

Thích
bottom of page