top of page
  • Forfatters billedeMie Hald

De 10 bedste gaveidéer til forfatteren i dit liv!

Julen nærmer sig, men uanset hvornår på året det gælder, så kan gavekøb være svære. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal give forfatteren i dit liv, så frygt ej!


Jeg har sammenfattet en liste med ti af de bedste gaveidéer til forfatteren i dit liv – og bare rolig mine ikke-skrivende bibliofiler, I er de næste på min liste!


Her kan du få inspiration og idéer til din bedste skrivekammerat, så den svære del er overstået!


OBS! Det her er ikke en affiliate side. Se sidst i blogindlægget for detaljer ang. links.


Paperblanks notesbøger

Jeg har endnu ikke mødt en forfatter, der ikke elsker en god notesbog. Notesbøger er et godt bud på en god gave til enhver forfatter, og hvis du kender deres stil, er du allerede halvvejs!


Paperblanks laver smukke notesbøger i høj kvalitet, der matcher prisen. Du kan finde dem i diverse boghandlere over hele landet, bl.a. hos Bog&Ide, eller du kan bestille dem direkte fra Paperblanks’ hjemmeside*. De er også tilgængelige på Saxo.

Broody YA Hero - bog med blåt omslag på en træbakke

Bøger

En forfatter, der ikke læser (eller horder bøger som en galning) er som en kok, der ikke spiser. Bøger er stort set altid et godt bud på en gave til en forfatter, hvad end det er en e-bog, lydbog eller fysisk kopi.


Hvis du vil spice det lidt op, så kan du give forfatteren i dit liv en bog om skrivning. At læse om andres erfaringer kan være en god måde at lære. Jeg anbefaler altid Brooding YA Hero – Becoming a Main Character (Almost) as Awesome as Me, som er perfekt til yngre forfatterspirer og forfattere, der holder af YA.


Du kan købe bogen her.


”Write Your Story” blyanter

Skriveredskaber lyder som en kedelig ting – men man skal ikke undervurdere, hvor begejstret en forfatter kan blive for noget, der skiller sig lidt ud.


Nogle af mine yndlingsblyanter er et sæt af tre fra Bloomingville. Sættet kommer med farven grøn, lyserød og blå, og i blyanterne er der ganske fint indgraveret Write Your Story. De er et billigt køb, der kan bruges som kalendergave eller som tilføjelse til en samlet pakke, og så er de bare så fine at se på!


Ud-af-huset-oplevelser

Din forfatterven risikerer at blive fanget derhjemme af deres egen fantasi – så giv dem en oplevelse, der kan hive dem ud af huset! Det kan være et gavekort til noget lokalt eller noget, du selv har arrangeret.


Det kan også være en fin idé at give din forfatterven en oplevelse, der relaterer til deres skrivearbejde. Jeg elsker for eksempel selv at besøge slotte, fordi jeg primært skriver fantasy. Inviter dem ud på en farm eller til et fængsel - eller, nåh ja, et café-besøg er vel også en oplevelse udenfor hjemmet!


Slip kreativiteten løs og send din forfatter ud i den virkelige verden, så de kan få lidt luftforandring!

"Tears of my Reader" krus med kaffebønner på en træbakke

Et ”Tears of my Readers” krus

Jeg får næsten altid en kommentar på mit ”Tears of my Readers”-krus, når jeg poster et billedet af det på Instagram, så jeg tænker, der er marked for det: Kruset er fra Etsy, og du kan gøre det til en endnu bedre gave ved at tilføje noget, der kan komme i det.


Kopper og varme drikkevarer gør forfatteren glad! En rigtig god gave, du kan give til din forfatterven, er et krus med deres foretrukne valg af varm drikkelse (te, kaffe, kakao) og nogle snacks, de kan nyde, mens de skriver!


Hyggetøj

Få forfattere sidder og skriver i deres stiveste puds. Hyggetøj kan være mange forskellige ting, lige fra en plyshoodie til ekstra bløde sokker.


Hyggetøj behøver ikke være kedeligt – du kan købe en sweatshirt med teksten World’s Okayest WriterEtsy, for at få et smil frem på din yndlingsforfatters ansigt!


Yoga-timer

Skrivning er helt fantastisk! … bare ikke for ryggen.


Yoga-timer er en rigtig god gave til din forfatterven, uanset køn eller alder. Yoga strækker ryg og krop ud, og det kan hjælpe din ven med at komme af med nogle af de gener, mange timers skrivning kan give.


Og nåh ja – du kan jo begynde sammen med dem 😉


En julekugle formet som en skrivemaskine

… findes dét?


Det kan du tro! Du kan købe sådan én på Etsy eller hos Tiger, og det er en super fin pyntegenstand til forfatterens juletræ! Den er veldesignet og sjov, og den er særligt velegnet til at putte i julestrømpen eller som gave fra en nisseven 😉


Lak og sejl

Selv forfatteren, der ikke skriver fantasy, kan få god brug af lak og sejl, når der skal sendes manuskripter til forlagene. Du kan finde mange forskellige sejl på nettet, som kan passe specifikt til forfatteren i dit liv.

Sejl og smelteske omgivet af blomster

Der er også mange måder at bruge lak og sejl, og de involverer ikke alle en fjerpen og ord, kradset ned i stearinlysets skær!


En ridder, der holder din kuglepen

Hvem drømmer ikke om at få overrakt sin kuglepen som en ridder ville overgive sit sværd?? Dét tænkte jeg nok!


Jeg så først ridderen med kuglepennen på Etsy, men fandt til min store fornøjelse ud af, at den også kan købes her. Og jeg tænkte omgående, at jeg ikke var den eneste forfatter, der ville elske at få fingrene i den. Den er sjov og fylder ikke så meget, og den er perfekt til at have stående på skrivebordet med den designerede signeringspen!


Detaljer vedrørende links

Blogindlægget her indeholder links til diverse forhandlere eller produkter, men jeg tjener ikke penge på noget af det. Det her er anbefalinger af produkter, jeg selv ville være glad for at få som forfatter, eller ting, jeg allerede har stor glæde af i mit skriveliv.


Jeg er ikke associeret med nogle af ovenstående forhandlere.


*Vær opmærksom på EU fragtregler, hvis du vælger at købe fra en udenlandsk side.

**Tip: Den bedste røde kuglepen, jeg har, kostede 1 Euro i et siciliansk supermarked… Tingene behøver ikke være dyre for at være gode!

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page