top of page
  • Forfatters billedeMie Hald

De bedste bøger, jeg læste i 2021

Godt nytår!


De sidste mange år har jeg mistet grebet om læselysten, og det har naget mig. En forfatter, der ikke læser, er som en kok, der ikke spiser. Så i 2021 satte jeg mig for at læse en bog hver måned - 12 bøger i alt. Det skulle da være overskueligt, ikke?


Den ene tog den anden, og i stedet for de 12 fik jeg læst 14! YES! Det lyder måske ikke af meget, men det er flere frivillige bøger, end jeg har læst de sidste 5 år - til sammen!


Jeg bilder mig ikke ind, at jeg er boganmelder, men jeg besluttede mig alligevel for, at jeg ville dele mine yndlingsbøger fra 2021 med jer. Så uden yderligere omsvøb, her er min liste over de bedste bøger, jeg læste i 2021.


OBS! Her på siden er der links til steder, du kan købe bøgerne - ingen af dem er afiliatelinks, altså tjener jeg ikke penge på nogen af dem. Det er bare en ekstra service fra mig til dig 😉


Red, White & Royal Blue

"History, huh?"


Red, White & Royal Blue (på dansk Rødt Hjerte, Blåt Blod) er amerikanske Casey McQuistons debutroman, og jeg elskede hvert øjeblik af den! Bogen er en alternative universe fix-it-fic for præsidentvalget i 2016 og foregår i 2020 (hvilket gjorde det lidt mærkeligt, når folk bevægede sig i store grupper...) - hovedpersonen Alex er søn af den amerikanske præsident, Ellen Carter, og har skaffet sig en ærkefjende i den engelske prins Henry.


Hvis du ikke ved, hvor det her leder hen, eller ikke har hørt om Red, White & Royal Blue endnu, så ved jeg ikke helt, hvad jeg skal sige... Det er måske ikke helt et had, der er grundlag for Alex og Henrys forhold, men... Nej, bare læs den!


Jeg læser normalt ikke romance, men i starten af 2021 arbejdede jeg på et kærlighedsplot til Arvingen, så jeg begyndte at samle flere kærlighedsromaner op. Red, White & Royal Blue er anderledes, end jeg normalt har tiltænkt den slags bøger. Den er utrolig sjov og fanger hovedpersonernes aldre fantastisk godt - den tager ikke sig selv for seriøst, men er heller ikke for barnlig. Der er nogle gode brud i bogen, hvor vi læser Alex og Henrys emails eller ser en transskribering af et radioshow, og det er bare et forfriskende format!


Det eneste, jeg ikke var begejstret for, var faktisk bogens sidste 3 sider. Dér sad jeg lidt med en "nåh ja, okay" følelse - men 3 meh-sider ud af en helt bog er en rimelig god ratio!


HelloLasse fra QueerLittDK anbefalede mig at læse bogen på engelsk, fordi ikke al LGBTQ+ slang åbenbart er blevet oversat heeeeelt så godt. Meget af det er ofte også på engelsk herhjemme, og det kan se mærkeligt ud, når det er på dansk. Så jeg tog den engelske udgave, som du kan købe hos Buens Bogcafé. Du kan også læse Lasses anmeldelse fra 2020, eller tage forbi Casey McQuinston på GoodReads.


Bondekongens Rejse

Kommer det bag på nogen, at jeg var begejstret for den her?


Det er ingen hemmelighed, at Sumpbaronens Rejse af Christina E. Ebbesen er én af mine absolutte yndlingsbøger, så selvfølgelig glædede jeg mig som et lille barn til 2'eren!


Bogen er, som du nok har regnet ud, en fortsættelse til Sumpbaronens Rejse. Vi kommer tættere på Gavin og Robin, og konflikter, der har ligget og ulmet lige under overfladen, blusser op, indtil ilden rigtig tager fat!


Jeg foretrækker bøger, der hviler tungt op ad karakterer frem for, well, plot, og derfor begyndte min hale for alvor at logre omkring midten. Jeg kan sagtens se, hvad Christina mener med, at de to første bøger skulle have været én, men jeg synes, det fungerer rigtig godt.


Ord kan ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til bog 3 efter den her. På dage, hvor jeg har været trist, har lysten til at læse næste bog været næsten overvældende. Hvis dét ikke er en anbefaling, så ved jeg ikke, hvad er!


Hvis du har lyst til lidt dansk fantasy, der siger spar 2, så tag og få fat i Sumpbaronens Rejse på biblioteket eller hos Ulven og Uglen! Du kan også følge Christina på Instagram, hvor hun deler masser af opdateringer, skrivefif og indsigt i forfatterlivet.


The Charm Offensive

The Charm Offensive af Alison Cochrun var én af de bøger, jeg glædede mig til i løbet af hele året! Jeg så på TikTok allerede i marts, at den havde ace-rep, og dét er altid et salgspunkt for mig! Bogen er en romcom, der foregår på sættet af et reality show á la "The Bachellor", og ærligt talt forventede jeg ikke mere end en sød, lille kærlighedshistorie.


Jeg havde så sandelig ikke forventet en kønsidentitetskrise med det efterfølgende label gender fluid...


The Charm Offensive er helt igennem fantastisk. Den er 100% sidestillet med Red, White & Royal Blue! Aldrig har jeg grædt eller grinet så meget, mens jeg læste en bog. Jeg kunne genkende så utrolig mange aspekter af min egen neurodivergens i Charlie, og portrætteringen af mental sundhed var ulig noget andet, jeg før har set. Brutalt, ærligt og realistisk - men uden det sortsyn, mange forfattere ofte finder frem.


Jeg ville ønske, jeg kunne læse den her bog for første gang igen...


Jeg købte den fra Book Depository, selvom det var mig meget imod. Siden er nemlig eget af Amazon, og skal du have nogen bekræftigelse på, at jeg virkelig er dedikeret til at dele min kærlighed for den her bog, så lad det være dét.


Heldigvis kan den nu findes på Saxo! Og mit mål er nu at få fat i et signeret eksemplar, selvom de kun sælges i USA -_-


Du kan følge Alison Cochrun på Instragram eller Twitter.

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page