top of page
  • Forfatters billedeMie Hald

De bedste bøger, jeg læste i 2022

Så er vi her igen! Godt nytår til jer alle, og sikke et år, det har været!


I 2022 satte jeg mig endnu engang for at læse 12 bøger, én om måneden; det endte med 23 bøger i alt! Holy guacamole, hvornår fik jeg tid til dét?!


Ligesom sidste år vil jeg gennemgå de bøger, jeg har læst i løbet af de sidste 12 måneder, som jeg ville kalde Top Tier reads! Også selvom den her post er lidt forsinket...


Jeg bilder mig ikke ind, at jeg er boganmelder - og så alligevel... Uanset hvad håber jeg, nogle af jer vil tilføje nogle af dem her til jeres TBR, eller er enige i min bedømmelse!


OBS! Her på siden er der links til steder, du kan købe bøgerne - ingen af dem er afiliatelinks, altså tjener jeg ikke penge på nogen af dem. Det er bare en ekstra service fra mig til dig 😉


Heartstopper

Heartstopper 1 og 2 omgivet af klistermærker og blomster
Heartstopper-klistermærker af Wherebookscollide på Esty

Ja, jeg faldt også i Heartstopper-hullet i år😅


Jeg begyndte faktisk allerede at læse web-serien på Tapas i 2021, og jeg undrede mig sådan over, at så mange ville betale for den, når den nu var gratis på nettet! Den fangede mig ikke fra starten, så jeg lagde den hurtigt fra mig.

Først da serien kom ud på Netflix, og alle begyndte at snakke om den, bukkede jeg under og satte mig til at læse den. Og jeg siger det gerne; jeg tog fejl!


Heartstopper er både sød og charmerende, men tackler også nogle dystre emner, som pårører mange mennesker i det virkelige liv. Jeg blev så glad, mens jeg efterfølgende så serien, men græd også flere gange, fordi jeg sådan savnede den tilværelse, Nick og Charlie har. Ikke perfekt, men en anden end den, jeg havde på deres alder...


Hvis du er nysgerrig på Heartstopper, kan du læse den gratis på Tapas, eller du kan købe den hos din nærmeste boghandler!


Cinderella is Dead

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en dårlig vane med at sætte mig fast i det samme mønster - også når det gælder læsestof... Cinderella is Dead var en bog, jeg havde set frem til, både fordi den lød ulige noget, jeg før havde læst, men også fordi - well, det lød som en god bog!


Og den levede i den grad op til mine forventninger - og oversteg dem! Jeg fik kuldegysninger, jeg græd, jeg blev bange; det var som at læse Hanmaid's Tale, but make it POC and sapphic.

Jeg har senere hørt, at Kalynn Bayrons næste to bøger er endnu bedre. De står kla på min bogreol, for holy sherbert, de må være gode!

Cinderella Is Dead og The House in the Cerulean Sea, blå bøger omgivet af blå julekugler

Cinderella is Dead er en fantastisk bog, men jeg anbefaler at slå trigger warnings op først, hvis der er nogle emner, du kan være følsom overfor. Det var en hård og uhyggeligt realistisk læseoplevelse, som uden tvivl er tiden værd!


Bogen kan købes hos Buens Bogcafé.


The House in the Cerulean Sea

Jeg har længe gerne villet læse nogle bøger af T. J. Klune, for jeg har hørt, at han skriver fantasy til voksne - noget, jeg savner mere og mere. Og jeg blev ikke skuffet!


The House in the Cerulean Sea er en hjertevarm historie, der tager mange af den virkelige verdens problematikker op, men gør dem velintegreret i den verden, der er blevet skabt mellem siderne. Jeg skal ikke sige, at der ikke er nogen problemer overhovedet med bogen - jeg har hørt fra flere steder, at der er mindre heldige formuleringer eller inspirationskilder.


Men jeg tror, det her er et eksempel på en bog, hvor man kan læse den og lære om det, andre taler om. For mig var et et pust af frisk luft at læse om en tyk, 40-årig hovedperson, hvis magiske eventyr begynder senere i livet. Særligt holdt jeg af bogens budskab; selvom du vokser op, behøver du ikke holde op med at være et barn.


Jeg anbefaler den her bog til alle voksne, der stadig længes efter deres magiske eventyr.


Bogen kan købes på engelsk hos Buens Bogcafé eller som dansk oversættelse (her kaldet Eventyrhuset) hos Forlaget Memoris.


So This Is Ever After?

Det her var den udgivelse, jeg glædede mig mest til i 2022 - og da den er på listen her, overrasker det nok ikke nogen, at den, sig det med mig, "levede op til alle mine forventninger"!

So This Is Ever After, en lilla bog med en troldmand og en konge på forsiden

Bogen har en fantastisk præmis: Den store skurk er besejret, hvad nu? Det er ikke den store spoiler, for vi starter helt bogstaveligt historien i det øjeblik, hovedpersonernes ærkefjende får kappet hovedet af. Værsgo', velkommen til!


Der er så mange tropes, der bliver vendt på hovedet. Nej, det er ikke den perfekte bog. Jeg har læst andre bøger, der var bedre skrevet, eller om karakterer, der var bedre opbyggede. Men den ramte bare lige dét sted, jeg havde brug for.


Hvis du kan lide DnD, Merthur, klassiske heltefortællinger, sjov, ballade, og kaotiske unge voksne, der ikke helt ved, hvad de har gang i, så tror jeg, du vil elske den her! Om ikke andet, så er det en forholdsvis let, nem læsning, der vil sætte et smil på dine læber.


Du kan købe bogen hos Saxo.

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page