top of page
  • Forfatters billedeMie Hald

Gaveidéer til din yndlings-bognørd!

Hvis du ikke selv er en bognørd, eller hvis du bare ikke er særlig kreativ med gaver, så frygt ej!

Jeg ELSKER at finde gaver til mine venner og familie, også selvom det somme tider kan være svært... Hvis du gerne vil forkæle bognørden i dit liv i forbindelse med fødselsdag, jul, jubilæum, eller bare på en helt almindelig tirsdag, så læs med her!


Jeg spurgte mine følgere på Instagram, hvad de som bognørder ville elske at få i gave. Alle mennesker er unikke, men forhåbentlig vil der være nogle ting på denne liste, som kan give dig en rigtig god idé til en gave!

Mie Hald med en rød trøje kigger på en rød gave med grønt bånd

Før vi starter listen

Før jeg starter listen, så vil jeg gerne understrege, at jeg ikke driver en afilial-side. I løbet af teksten vil jeg linke til bestemte genstande, men ingen har betalt mig for dem - jeg kan bare godt lide dem, og de tjener som gode eksempler.


Den her liste er lavet udelukkende fordi jeg ved, nogle mennesker, måske dig selv, har svært ved at finde på gaveidéer til bogelskere. Jeg vil ikke linke til ting, der er let tilgængelige i de fleste butikker, men i teksten her vil du indimellem finde links til små, selvstændige butikker.


Så med dét ude af verden, lad os komme i gang!

Du kan bedst forkæle en bogelsker med en bog – WHAT?!

Hvad end vi taler limited edition udgivelse, collector’s edition eller et signeret eksemplar af én af deres yndlingsbøger, så er en bog altid en god gave til en bognørd! Du tror måske, de har nok, men det er fuldstændig irrelevant – jeg tør godt love dig, at det har de ikke!

Penge er altid et hit

Penge kan virke som sådan en kedelig gave, men for en bognørd er det nøglen til flere bøger og mere bogmerch!


Gavekort kan være til uafhængige/niche boghandlere, for eksempel Buens Bogcafé, eller du kan give et tilskud til sparegrisen i form af kontanter. Det kan pakkes ind på en sjov måde, og bare rolig – de er givet godt ud 😉


Klistermærker er ikke kun for børn

Klistermærker er utrolig populære, både til at sætte på computeren, som dekoration på et ellers kedeligt møbel, eller bare til at have. De er desuden nemme at producere, og derfor er der et væld af designere, der har kastet sig ud i det.

Orangetonet bogmærke med teksten "Bibliophile" og et "Bookstagrammer" klistermærke
Bog- og klistermærke fra DanishCraftQueen

Du kan finde klassiske klistermærkehæfter i boghandlere, men du kan finde specielle versioner og designs på nettet – jeg kan særligt godt lide mange af de muligheder, der er på Etsy*, hvor du også kan finde danske DanishCraftQueen.


En kop - og det, der skal i!

Intet er hyggeligere end at sidde med en varm kop et-eller-andet og læse en bog. Kopper findes som meget mere end firpaks-designerporcelæn, og en sjov, flot eller unik kop vil garanteret glæde din bogorm!


Dertil er der det, der skal i koppen. Hvad end din bognørd holder af kaffe, te eller kakao, ved du bedst selv – så find deres favorit og glæde dem med hygge i en kop!

Et hyggeligt lys og et blødt tæppe

Et blødt tæppe at gemme sig under og et stearinlys**, der dufter af… kaffe? Gran? Det afhænger af den genre, din yndlingslæsehest foretrækker! Giv dem hygge i form af blødhed og varme, så det er lige til at synke ned i bogen - omgivet af den rigtige atmosfære.

Post it notes

For bogormen, der skriver anmeldelser eller godt kan lide at markere sine yndlingsscener, er post it notes en fantastisk gave. Dem, der er nemmest at finde, er kedelige, ensfarvede og almindelige, og nogle gange er der bare brug for noget ekstra!


Endnu engang henviser jeg til Etsy, hvor tusindvis af producenter sælger deres egne produkter. Her er det nemt at finde post it notes, der passer lige til læsehesten i dit liv ~


En notesbog (eller 100!)

Det er ikke kun forfattere, der elsker notesbøger, og mange bogorme har tanker, mens de læser, som skal skrives ned. Mine yndlingsnotesbøger er Paperblanks, som er utrolig flotte og har et lækkert design – men Søstrene Grene har også ofte mange gode bud, og her er prisen ikke helt så skrap 😉

Paperblanks notesbøger

Undervurder aldrig en fan

Hvis du leder efter gave til en bogorm, der er fan af en bestemt serie, så er noget af det bedste, du kan gøre, at finde merchandise, de ikke selv ville tænke på at få fat i, eller som de har kigget på længe.


Det kan være næsten hvad som helst, og ja, igen er Etsy et fantastisk sted at søge hen. Jeg går fx ikke ind for at støtte J. K. Rowling, heller ikke gennem køb af merchandise, men jeg har venner, der stadig er vildt begejstrede for Harry Potter. Så køber jeg hellere ting produceret af små virksomheder, der ikke er tilknyttet Warner Bros..


Pins, bogmærker, print, plakater, you name it! Alt er game!


Tilbehør til bøger

Det kan være bogmærker, det kan være book-sleeves, det kan være hvad som helst, der gør læseoplevelsen bedre. Læsning er ikke altid helt komfortabelt – man havner ofte i skæve positioner, især hvis der er tale om længere tid.


Magnetiske bogmærker og bogposer er flotte og praktiske, og de hjælper også din læsehest med at passe på deres dyrebare bøger.

Bogmærke med teksten "Some Stories Stay With Us Forever" lagt ovenpå the Charm Offensive
Bogmærke fra DanishCraftQueen - The Charm Offensive af Alison Cochrun

Boligindretning

Boligindretning kan betyde meget for en bogelsker – hvad end der er tale om en bogstøtte, der holder bøgerne på plads, eller en svævende boghylde, så gør det opbevaring af bøger bedre. For den Instagram-aktive bogblogger bliver fine ting til hjemmet desuden snart til en rekvisit i et billede.


Hav din bognørds stil i mente, når du går på gavejagt, så kan det ikke gå helt galt. Og husk nu: Selvom du synes, de har bøger nok, så er det ikke dig, det handler om 😉*Husk at tjekke fragtpriser, shoplocation og hvorvidt VAT er tilføjet, når du køber fra udlandet – undersøg evt. regler for fragt af varer ude- og indefra EU.

**Jeg fraskriver mig alt ansvar ved at minde mine dejlige læsere om, at stearinlys og tæpper ikke skal holde i hånden – det bliver for hedt mellem dem…

18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page